The Bay Beach Club; türü dünyada az bulunan Sığla ( günlük ) Ormanlarıyla kaplı Günlüklü Koyunda, kendine has doğal mimarisi var.

Önce Günlük( Sığla) ağacından bahsetmek isterim. Günlük ağaçları (Sığla) ilaç ve parfüm yapımında kullanılıyor. Özellikle gündoğumu ve günbatımında koyu sarmalayan nefis koku bu ağaçlardan geliyor. Sığla ağacının 65 milyon yıldır karakterini değiştirmeden var olan yegane canlı olduğunu, Tıbbın babası Hipokratın ilaç hazırlamasında  sığla yağının vazgeçilmez şifa kaynaklarından olduğunu, Sığla ağacının dünyanın en cok oksijen üreten ağacı olduğunu belirtiliyor.

The Bay Beach otelde, Fethiye’ye 17 kilometre mesafedeki, bu günlüklük koyunda bulunuyor. Tesis, 200 dönümlük koyun, 50 dönümlük  alanında, 20 adet standard oda ve 36 adet te çeşitli tiplerdeki bungalovdan oluşuyor. Bungalovların daha fazla tercih edildiğini de söyleyebilirim.

Bu nefis koy ve otel, orman, deniz, doğa ve yeşili sevenler için görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Kumsalı, bu bölgelerde görüldüğü gibi  siyah , kahverengi küçük çakıldan oluşuyor. Denizi sığ, çocuklulara özelikle uygundur.

Tesiste her taraf çim  ve günlük ağacı, sizde bu ağaçların altında çimlerin üstünde vakit geçiriyorsunuz. Çevrenizde ise tavuklar, ördekler geziniyor. Ayrıca sincaplar da önünüzden geçerse şaşırmayın J

Nasıl Gidilir?

Köyceğiz, Fethiye D400 karayolunda  devam edereken , Göcek’i geçtikten sonra Fethiye’ye gelmeden önce Günlüklü Koyu tabelasını göreceksiniz.

Karayolu ile Dalaman Havalimanına 38 km. , Göcek şehir merkezine 10 km. Fethiye şehir merkezine ise 17 km. mesafededir.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment